Historia - Penya blanc blava Sant Feliu de Llobregat


contador de visitas para blog
Vaya al Contenido

Menu Principal:

Historia

El club
 

LA NOSTRA HISTÒRIA


A finals de l’any 1979, la veïna de Sant Feliu i sòcia del RCD Espanyol Sra. Pepita Magriñà, va tenir la idea de crear una penya de socis i simpatitzants de l’Espanyol a la nostra ciutat.

En un principi va contactar amb alguns “pericos” que coneixia i amb la comunicació del boca a orella va aconseguir reunir un grup de “pericos” veïns de Sant Feliu. Els primers contactes es van fer al bar de les pistes de tenis Sant Jordi. Quan el grup ja estava consolidat, es va crear la Junta Constituent i es va començar a reunir regularment al primer pis del Centre Parroquial.

La Junta Constituent, presidida per la Sra. Pepita Magriñà, estava formada per Miquel Prous, Quico Juvanteny, Maite Iglesias, Josep Ferret, Jaume Mas, Josep Prat, Elias San José, Jordi Mascó, Josep Farreras, Carmelo Gómez, Miquel Martí i Bernabé Barahona.

El novembre de l’any 1980 es va presentar l’acta constituent i els estatuts de l’entitat al Govern Civil de Barcelona, amb l’assessorament i ajut de la Penya Blanc-i-blava del Poble Nou. Alhora, la nostra Penya es va integrar a l’ara desapareguda Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol.

Ràpidament va créixer el nombre de socis i es van emetre els carnets anuals de soci de la Penya, i es va decidir traslladar el lloc de reunions a La Unió Coral.

Finalment, el 25 d’abril de 1981, es va celebrar la inauguració oficial de la Penya Blanc-i-blava de Sant Feliu, en un sopar a La Unió Coral. Va assistir-hi el president de l’Espanyol, Sr. Manuel Meler; l’entrenador Sr. José M. Maguregui; jugadors del primer equip; l’expresident Sr. Joan Vilà Reyes; el cantant Josep Guardiola, i el Sr. Joan Segura Palomares. L’Ajuntament va estar-hi representat pel tinent d’alcalde Sr. Guerra.

El maig de 1981 es va fer la primera assemblea de socis, a la sala d’actes de l’Ateneu Santfeliuenc, de la qual va sortir la primera Junta electa de la Penya.

La nova Junta, presidida per Jaume Mas, estava formada per: Elias San José, Quico Juvanteny, Josep Farreres, Jordi Mascó, Miquel Prous, Josep Prat, Carmelo Gómez, Maite Iglesias, Miguel Fajardo, Miquel Martí, Rafael Márquez, Rafael Llin, Miquel Bigas i Manuel Torres. Posteriorment s’hi van incorporar Marta Rivera (va ser la senyora que va confeccionar la senyera oficial de la Penya), Miquel Cortijo, Francisco Moyano, Francisco Ruiz, Manuel Fernández, Jordi Claramunt i Josep Rovira.

A partir de la nova Junta, es posà en marxa un servei de renovacions de carnets de soci i abonaments del RCD Espanyol, a través de la Penya, així com un servei de finançament per als socis en dificultats econòmiques. En aquella època les renovacions s’havien de fer, totes, a les oficines del club.

El setembre de 1981 es creà un equip de futbol sala (sènior), que participaria durant tres anys als campionats de lliga locals.

El novembre de 1981 es va fer el primer desplaçament per presenciar un partit del RCD Espanyol en camp contrari. Va ser a l’antic camp de Castalia, a Castelló de la Plana. Posteriorment s’han organitzat innumerables desplaçaments, a Pamplona, Santander, Sant Sebastià, Vitòria, Logroño, Bilbao, Saragossa, Burgos, Valladolid, Salamanca, Madrid, València, Alacant, Elx, Múrcia i Toledo.

A partir del gener de 1982, es va organitzar el primer autocar a Sarrià, servei que no s’ha deixat de donar mai fins al dia d’avui, primer a Sarrià, després a Montjuic i ara a Cornellà–el Prat.

Durant un espai de temps, l’any 1982, es va canviar el lloc de les reunions, aquesta vegada al restaurant La Rueda, a la ctra. Laureà Miró. Al cap d’uns mesos es va tornar a La Unió Coral.

El setembre de l’any 1982 es va crear el primer equip de futbol 11, federat, un equip de la categoria infantil l´entrenador del qual va ser el Sr. Francisco Moyano. Posteriorment es va anant ampliant el nombre d’equips fins, com a mínim, un equip per categoria (8 equips), excepte en la categoria amateur.

A finals de l’any 1982 va sortir l’oportunitat de poder comprar un local al c. Joan Maragall, 8, que posteriorment es convertiria en el local social i seu de la nostra entitat. La compra va ser aprovada en assemblea extraordinària de socis celebrada el 20 de gener de 1983. La compra es va poder fer, amb unes condicions econòmiques molt favorables, gràcies a la intervenció i mediació amb el propietari, del soci de la Penya Sr. Ramon Andreu: pagaments de lletres mensuals, durant deu anys, sense entrada i sense crèdit hipotecari.

Les obres de condicionament del local van ser fetes desinteressadament per socis de la Penya, destacant principalment els Srs. Antonio Navarrete, Miguel Fajardo (pare i fill), Francisco Moyano, José Mayor, Francisco Serra, Miquel Bigas, Josep Oliach, Joan Baixet, etc.

Finalment, l’octubre de 1983, durant les Festes de Tardor de la ciutat, es va inaugurar oficialment el local social, amb l’assistència de l’alcalde de Sant Feliu, Sr. Francesc Baltasar; el Sr. Riera Parellada, vicepresident del RCD Espanyol; altres directius; el tècnic Sr. Josep Mauri, i jugadors del primer equip.

Els primers anys va estar de conserge del local, de forma desinteressada, el soci Sr. Miquel Cortijo. Arran de la inauguració del local, es va produir un augment considerable de socis, fins a arribar a 431.

A més de l’autocar a Sarrià, setmana sí, setmana no, i els desplaçaments a camp contrari, es van seguir fent activitats socials i esportives, de les quals destaquen:
- Rebuda a la ciutat del Perico Bus del RCD Espanyol, el
22 de gener de 1983.

- Partits de futbol del primer equip de l’Espanyol contra equips locals, a les Festes de Tardor, als anys 1980.

- Col•loqui amb Javier Clemente i Laureano Ruiz a la Sala Ibèria de la ciutat.

- Estand a la fira de les Festes de Primavera.

- Moltes festes de carnaval, primer a la discoteca Xiroi i després a la discoteca Amnèsia.

- Excursions lúdiques de diumenges a Rupit. Banyoles–Olot, Siurana, delta de l’Ebre, Casserres, etc.

i calçotades a Valls, l’Espluga de Francolí, Solivella, etc.

- Distints campionats socials, de tenis i frontó.

- Desplaçaments en autocar a Bruges (Bèlgica) i Colònia (Alemanya) l’any 1988 per veure la semifinal i la final de la Copa de la UEFA.

- Desplaçaments en autocar a les finals de la Copa del Rei l’any
2000 a València i el 2006 a Madrid.

- Desplaçament en avió a la final de la Copa de la UEFA a Glasgow, el maig de 2007.

- Sopars d’aniversari a la Masiade Santa Creu, Hotel Centro de Sant Feliu, Cal Pupinet de Castellbisbal, Castelldefels i Bellaterra.

El setembre de 2007 es va signar un conveni amb l’Ajuntament de Sant Feliu i el RCD Espanyol, per a la creació d’una escola de futbol a Sant Feliu, gestionada per la nostra entitat.

La presentació oficial es va fer a l’Auditori del Palau Falguera, el
28 de març de 2008, amb l’assistència de l’alcalde de Sant Feliu, Sr. Vázquez; el gerent del club, Sr. Pedro Tomás, i el president de la Penya, Sr. Jaume Mas. També van assistir-hi el jugador de l’Espanyol Chica; el director de la Fundació del RCD Espanyol, Sr. Javier Saenz, i els copatrons Srs. Fernández Texidor i Fernández Díaz, així com els nens de l’escola, pares, familiars i socis de la Penya.

En l’assemblea general de socis celebrada el maig de 2009, es va produir canvi de Junta, i a més es van aprovar nous estatuts.

Penya Blanc-i-blava
Sant Feliu de Llobregat

 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal